Red Velvet-cake

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 Geschreven door Redactie Weekbericht

Bodem: 26 Oreo’s
90 gram ongezouten boter                 
Cheesecake: 400 milliliter koude room
500 gram roomkaas
110 gram poedersuikersred velvet
1 eetlepel cacaopoeder
1 theelepel vanille-extract
Sterke rode kleurstof
Topping: 60 gram ongezouten boter
110 gram roomkaas
1 theelepel vanille-extract
250 gram poedersuiker
Zo maak je de cheesecake
1. Hak of verkruimel de Oreo’s: doe de koekjes in een plastic zak, sluit de zak goed af en ga er met een deegroller overheen.
2. Laat de boter in een pannetje smelten en roer deze vervolgens door de koekkruimels. Druk het mengsel aan in een ronde taartvorm.                                                                  
3. Doe de koude room in een kom en klop het stijf. Zet de kom aan de kant.
4. Pak een nieuwe kom en doe hier de roomkaas in. Voeg hier de poedersuiker en cacaopoeder aan toe en mix alles door elkaar tot een romige massa. Voeg dan het vanille-extract en de kleurstof toe en roer alles goed door elkaar. Zorg dat het mengsel mooi rood kleurt. Voeg anders nog wat extra kleurstof toe.
5. Voeg dan de slagroom toe en schep dit met een spatel door elkaar. Schep het mengsel op de koekkruimbodem. Zet de cheesecake in de koelkast voor minstens zes uur.
6. Zorg dat de boter zacht is en doe het in een kom. Voeg hier de roomkaas en het vanille-extract aan toe. Mix alles door elkaar tot het een romig mengsel is. Voeg vervolgens de poedersuiker toe en meng opnieuw alles door elkaar.
7. Als de cheesecake voldoende gekoeld is, kun je de helft van topping op de cheesecake verdelen. Voor een extra mooi resultaat kun je de rest van de topping met een garneerspuit decoreren. Smakelijk!