Onderhoud Peelkanalen

Gepubliceerd: donderdag 16 juni 2022 Geschreven door Redactie Weekbericht

Project Groot onderhoud Peelkanalen                                               Beverwerende voorziening oostkade Kanaal van Deurne

Afgelopen maand zijn de baggerwerkzaamheden in het Kanaal van Deurne en de Helenavaart afgerond door aannemingsbedrijf Vissers Ploegmakers. De laatste baggerwerkzaamheden vanuit het project vonden plaats in het Sevenums kanaal. Dit is een zijtak van de Helenavaart die mede op verzoek van de dorpsraad Helenaveen is gebaggerd. De werkzaamheden zijn volgens planning verlopen. In totaal is er circa 90.000 m³ bagger verwijderd.

De onderhoudswerkzaamheden aan de kades van het Kanaal van Deurne zijn inmiddels ook in volle gang. Vanaf de Eikenlaan wordt hiervoor richting De Halte (Griendtsveen) en richting de Kanaalstraat in Liessel gewerkt. Dit op zowel de oost- als de westkade. In een deel van de oostkade wordt over een traject van 4,5 km ook een beverwerende voorziening aangebracht (zie foto). Langs de Helenavaart zal enkel een stuk kade worden opgeknapt ter hoogte van de fietsbrug over de bajonetbocht. Ook deze fietsbrug zal worden aangepast zodat deze over de juiste hoogte beschikt. Naar verwachting is de aannemer eind september klaar met de kadewerkzaamheden.

Voor een overzicht van de werkzaamheden en een actuele planning kunt u de website raadplegen: www.aaenmaas.nl/gop. Voor vragen over de baggerwerkzaamheden of kadewerkzaamheden kunt u ook contact opnemen met de omgevingsmanager: Marjolein van den Hoven (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).